Faydalı Bilgiler

Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatın

  • 0 Comment
  • 25 Haziran 2015
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Akıllı telefon kullanan herkesin ortak sorunudur pil ömrü. Düşük pil ömrü yüzünden hemen hemen her gün yeni bir keşif yada icat haberi duyuyoruz.

Şu an için sadece iPhone üzerinde denenmiş yeni bir teknikle pil ömrünüze katkı sağlayabilirsiniz. ( Diğer akıllı telefonlarda da işe yarayacağını düşünüyorum ).

Aslında bu yöntem hepimizin doğru olarak bildiği arka planda çalışan uygulamaları kapatarak pil ömrüne katkıda bulunmaktı fakat Christina Bonnigton’ın internette yayınlandığı bir makaleye göre arka planda ki uygulamaları kapatmak pil ömrünü uzatmıyor aksine uygulamaları tekrar açmaya çalıştığınız zaman daha çok pil harcıyor.

Bonnigton’a göre, bu işlem sırasında iPhone’lar arka plandaki uygulamaları önce yeniden çalıştırıyor ve bu da cihazın normalden fazla enerji harcamasına sebep oluyor.

Tavsiyem, arka planda kullanmadığınız yada nadiren kullandığınız uygulamaları kapatmak işe yarayabilir fakat sürekli kullandığınız uygulamaları kapatmak pil ömrünü olumsuz etkileyecektir. Uygulamaları kapatarak sadece bellek (ram) hızında artış görebilirsiniz.

Sık kullandığınız uygulamalar için ise Ayarlar > GenelArkaplanda Uygulama Yenile menüsünden sık kullandığınız uygulamaların arkaplan yenilemesini kapatabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde uygulamayı ne zaman açarsanız o zaman enerji harcamaya başlayacaktır.

Arkaplanda yenilenen uygulamalar, içerik güncellemeleri vb. işlemleri size sormadan yapabiliyor, bu sebeple pil ömrünü olumsuz etkileyebiliyor.

Diğer akıllı telefonlarda ise buna benzer ayarları yaparak pil ömründen kazanabilirsiniz.

Hatırlatmakta yine fayda var, akıllı telefonlarda en çok pil harcayan özellik 3G. İhtiyacınız olmadığı zamanlarda yada Wi-Fi kullanabildiğiniz alanlarda mutlaka 3G özelliğini devre dışı bırakınız.

Leave a Comment