Konu Dışı

Otobüsleri dolmuş gibi çalıştıran Ulusoy

  • 0 Comment
  • 19 Temmuz 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Geçtiğimiz hafta sonu yıllık iznimi kullanmak için Side’ye gitmeye karar verdim. Fakat side’ye değil de Manavgat’a otobüs seferleri bulunuyormuş firmaların. Side daha turistik bir yer olduğu  için sadece turist otobüsleri filan girebiliyor.

Biz de Manavgat’a gidelim oradan geçeriz diye düşünerek otobüs bileti araştırmaya başladık. Ulusoy, Metro ve bir kaç firma daha gidiyor.

Ulusoy adına güvenerek (ki daha önce Ulusoy ile ilgili arkadaşımın başına gelenleri unutmuş olmam büyük problem) iki kişilik bilet aldık. Ulusoy’un Söğütözü’nde bulunan minigarına doğru yola çıktık ve beklemeye başladık.

Benim en son hatırladığım Ulusoy Neoplan marka yolcu otobüsleri ile sefer düzenliyordu. Fakat bize gelen otobüs Mercedes’in salak saçma bir otobüsü oldu. İnternetten bakıp aldığımız için pek fark edemedik otobüs ne kadar geniş, ne kadar rahat.

Gelen otobüs balık istifi gibi ne teknoloji ile ilgili bir şey ne de bir rahatlık vardı. Koltuklarda bulunan ekranlar ise tamamen vasat, sistem ne çalıştırıyorsa onu izleyebiliyorsunuz. Sene 2011 tüm firmalar istediğiniz izle, dinle teknolojisine geçti ama Ulusoy burnu havada bir şekilde ne bir yenilik ne bir geliştirme yapmış. Koltuklar deseniz rahatsızlık ötesi sığmıyorsunuz, sonra garip bir kumaş filan yani tamamen felaket. Tek güzel olayı 7 saat gibi bir sürede Ankara’dan Manavgat’a inmiş olmamızdı. Konya üzerinden giderek yolu kısaltmışlar.

Şaka gibi Tatil bölgelerine giden otobüsler içinde 33 kişilik yada rahat denilebilecek bir hattı bulunmayan Ulusoy yine şaka gibi bir şekilde ne wi-fi ne de benzer bir teknoloji ile hizmet vermiyor.

Asıl facia biletleri gidiş-dönüş aldığımız için dönüşte yaşandı. Gelen otobüs yine facia bir şekilde dar, rahatsız bir otobüs oldu ve işte maceramız o dakika başladı.

Konya üzerinden geri döneceğini bildiğimiz otobüs normal Antalya yolu üzerinden Burdur, Afyon ne kadar bozuk yol varsa gitmeye başladı. Sallantıdan bir ara midemiz bile bulanmıştır. 2,5 saatte Manavgat’tan Antalya’ya ancak gidebildik. Otogarda 20 dk’ya yakın bekledik. Daha sonra otobüsçü mazot almak için durdu, yolda birilerinin tuvaleti geldi durdu, sigara içmek için durdu, yolcu almak için durdu, yolcu indirmek için durdu.

Afyon’dan verilen molaya kadar sadece su dağıtan o muhteşem ekip yemek molasından 10dk sonra top kek dağıtmayı uygun görmüşler. Hemde eleman elinde koli ile gezerek dağıtıyor kekleri. Ayırca su servisi yaparkende eline 4 paket su alıp önünüze ata ata gidiyor. 4 paket bitince gidip bir 4 daha alıyor. Sepet yada taşımak için bir şey yok yalan dolan yani.

Tahmin ediyorum ki otobüsü kullanan arkadaş Ostim-Keçiören dolmuş hattı alacakken son anda vazgeçip Ulusoy kadrosuna şoför olarak katılmış.

Normalde 7-8 saat civarında hesapladığımız yolculuk 16:00’da otobüse binmemizden sonra gece 01:30 gibi ancak son buldu. 1 hafta yaptığımız tatilin acısı çıkarcasına otobüsten indiğimizde yorgunluktan ve bitkinlikten ölüyor durumdaydık.

05AN888 plakalı bir otobüs görürseniz biletinizi hemen iptal ettirin, iade edin, başka firma arayın. Çünkü sadece acı çekmek isteyenler o otobüse binmek isteyebilir.

Ulusoy, Metro Turizm, Kamil Koç bu üç firma benim için yolculuk hayatımda bitmiştir. Seyahat etmeyi seven ben bu firmalar yüzünden yolculuktan soğudum. Bu firmalardan bilet almadan önce bin defa düşünün yolda kalırsanız, bilet bulamazsanız ancak tercih ediniz.

Leave a Comment