Konu Dışı

Amelie’den Yann Tiersen’e

  • 0 Comment
  • 6 Ocak 2010
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Hep raflarda görüp fakat nedendir bilinmez almadığım yada kiralamadığım filmdir Amelie.

Ofiste çalışırken bir görsel lazım oldu, internette gezinirken Amelie’nin afişine denk geldim. Kendi kendime “neden hala izlemedim” diye sordum ve hemen linklerini aramaya başladım. En nihayetinde buldum (kaçar mı 10sn almadı 🙂 ).

Filmi aynı akşam olmasada bir iki gün sonra izleme fırsatı buldum. “Aman yarabbim neden daha önce izlemedim” cümlesini hem filmi izlerken hemde bittikten sonra defalarca söylemişmdir. Bir kaç gün geçmesine rağmen dilimin ucunda bir tını bir müzik var nedir nedir diye düşünürken sonradan aklıma geldi Amelie’nin film müziklerinden bir tanesiymiş;

“comptine d’un autre été: l’après-midi”
ingilizce karşılığı:
“nursery rhyme of another summer: afternoon”
o da yaklaşık olarak:
“başka bir yazın çocuk şarkısı: öğleden sonra” manasına gelmekte.

Tabi bunu farkeden ben hemen albümü buldum , ondan sonrada Yann Tiersen’in ne kadar iyi bir müzisyen olduğuna karar vererek (kendi çapımda) şahs-ı muhtereme ait olan tüm albümleride edindim.

Paylaşmak istediğim nokta bir şeyi severken ister istemez size başka şeyleride sevdiriyor yada vesile oluyor. Amelie’yi izlediğime de Yann Tiersen’i keşfettiğime de çok sevindim diyebilirim.

Unutmadan Audrey Tautou’da güzel hatun ya 🙂

Leave a Comment