Faydalı Bilgiler

Zalman ZM-NC2000 – Soğukkk

  • 0 Comment
  • 20 Eylül 2010
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

İlk bakışta “ne alaka” diye düşündüğüm daha doğrusu “notebook’un altında duran bir şey nasıl olurda soğutur, hem bilgisayarımın hava çıkışı yanda altta bile değil” şeklinde saçma bir düşünceye sahiptim. Bir ara vatan bilgisayar’a gittiğim zaman alsam mı almasam mı arasında kaldım belki işe yarar düşüncesiyle almış bulundum.İyi ki de almışım 🙂

Gerçekten işe yarayıp yaramayacağını denemek için bol bol vaktim oldu. Soğutucuyu kullanmadığım zaman elle hissedilir bir sıcaklık oluyordu, çok fazla olmasada tedirgin ediyor insanı, sonuçta sabit bilgisayar gibi olmuyor bu notebook ailesi.

Soğutucuyu kullandığım zaman hemde fanlarını çalıştırmadığım halde yine işe yaradığını gördüm. Fanları çalıştırdığım zamansa değmeyin keyfine 🙂

Bir diğer güzelliğide 2 usb çıkışlı kısır bilgisayarıma 2 tane daha usb çıkışı eklemiş oldu gerçi bir tanesini yine elektrik için kullanıyorum ama olsun 🙂 Ayaklarının olması ve yüksekliğinin ayarlanabilir olmasıda ayrıca bir güzellik. Bu arada araştırmadım ama tahminimce alüminyum alaşımlı bir maddeden yapılmış yada direk alüminyum 🙂 çalışmadığı zaman bile soğuk.

Notebook soğutucusu hakkında çok şey yazmaya gerek var mıdır yok mudur bilmiyorum ama kesinlikle kullanılmalıdır. En azından bu saatten sonra öyle düşünüyorum. Bacaklarınızda terlemiyor hehe 🙂 Piyasada satılan 20-30’tl’lik olanlarda sanırım iş görür. Sonuç olarak bir önlem diye düşünebilirsiniz.


Leave a Comment