Konu Dışı

Hezarfen

  • 0 Comment
  • 16 Şubat 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Hezarfen Ahmet Çelebi’yi bilmeyen yoktur herhalde.Yine de bilmiyorum yada olsun yine de öğreneyim derseniz https://tr.wikipedia.org/wiki/Hez%C3%A2rfen_Ahmed_%C3%87elebi linkinden öğrenebilir bilginizi tazeleyebilirsiniz.

Gelelim konumuza, Türk animasyon sanatçısı Tolga Arı’nın başında bulunduğu bir ekip Hezarfen isimli bir animasyon yapmış ki kesinlikle izlenesi ve görülesi değerde.

Animasyonun konusu Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaşamış olan ünlü Türk Muciti Hezarfen Ahmet Çelebi’nin Galata Kulesi’nin tepesinden atlayarak yapmış olduğu uçuş deneyimini anlatıyor. İnternette izlenme rekorları kıran bu video sayesinde animasyon sanatçısı  Tolga Arı’nın Dreamworks tarafından takibe alındığı ve çalışmalarıyla çok ilgilendiğide internet haberleri arasında yer alıyor.

İzlerken çok keyif aldığım ve heyecanlandığım Hezarfen videosunuda bu yazıma ekliyorum. Kesinlikle beğeneceğinize eminim.

İyi seyirler.

Leave a Comment