Konu Dışı

Kötü Kedi Şerafettin

  • 0 Comment
  • 16 Haziran 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Kısa adıyla Şero olan, Kötü Kedi Şerafettin, esas olarak Bülent Üstün’ün gerçek hayatta beslediği ve 1996 yılında kaybettiği kedisinin adıdır. Bundan ilham alan çizgi roman kahramanı Şero ise 1996 yılında L-Manyak dergisinde doğdu. 2001 yılında Lombak dergisine geçen Bülent Üstün tarafından çizilen çizgi karakterin çizerine göre karakterin bu kadar sevilmesinin nedeni günümüz modern insanının uygarlık adına duygularını dışa vuramamasıdır.”

Şeroyu çizerken aslında bu kadar ünlü bir karakter olmayacağını düşünen Üstün , karakterin Türkiye’ye göre biraz daha sert ve punk bir karakter kaldığını belirtiyor. Ancak 2006 yılı itibarı ile ülkemizde gelişen düzene göre ise naif kaldığını da belirtiyor.

Şero İstanbul ilinin Cihangir semtinde belalı bir tekir kedi rolündedir. Burada ana karakter olan kediler konuşma yetisine sahiptirler. Yarı insan yarı hayvan bir karakter olan Şero, Tonguç`un mastürbasyon yaptıktan sonra ortaya saçılan menilere oturan dişi bir kediden dünyaya gelmiştir. Daha sonraki zamanlarda Şerafettin’in 7 kişi tecavüz ettikleri dişi bir kediden Tacettin adında bir oğlu olduğu ortaya çıkar.

2002’den itibaren Kötü Kedi Şerafettin karikatürlerinden oluşan 4 tane albüm kitap çıktı. Eminim 90’larda karikatür sevdalıları kesin hatırlar ve her gördüğünde de tüyleri diken diken olmaktadır.

Ofis’te muhabbet ederken “bi kötü kedi şerafettin vardı yaff ne oldu” dan yola çıkarak 4 cilt yayınlanan kitapları buldum ve paylaşım sitesine upload ettim.

https://yadi.sk/d/RC9WWo-UoLzKn

 

Leave a Comment