Konu Dışı

Yeni çılgınlık Foursquare

  • 0 Comment
  • 31 Ocak 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Avrupa ve ABD için 2010′un en önemli girişimlerinden biri şüphesiz Foursquare oldu. İlk olarak 2009′da adını andığımız konum tabanlı servis, bugünlerde 6 milyonuncu üyesine kavuşmanın ve bir yılda % 3400 büyümenin keyfini yaşıyor.

Blogunda paylaştığı bir infografikle geçtiğimiz yılı değerlendiren Foursquare’in, inanılmaz bir büyüme yakaladığı açıkça görülüyor. Foursquare girişlerine göre aydınlatılan haritaya baktığımızda; Foursquare’ın Kuzey Amerika’da, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da, Pasifik Okyanusu kıyısında Japonya, Endonezya ve Çin’de, Ortadoğu’da ise İsrail’de popüler olduğunu görebiliyoruz. Avusturalya’nın güneyi, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye’de ise Foursquare yavaş yavaş yayılmaya başlıyor.

2010 yılında 381,576,305 check’in(giriş) yapılan servisin en popüler etkinliği 30 bini aşkın kişinin katıldığı Rally to Restore etkinliği olmuş. Webrazzi Summit’e katılan 750 civarı katılımcı arasıdaki 159 kişiden 200′e yakın giriş gelmişti ama bu yıl daha büyük bir katılım olacağına şüphe duymuyoruz. 🙂

Kullanmak için https://tr.foursquare.com/download sayfasına girerek mobil cihazınız için uygun alt yapıyı seçebilirsiniz.

Bir oyun tadında foursquare’yi keşfetmek için sitesini ziyaret edebilirsiniz https://tr.foursquare.com/

Leave a Comment