Faydalı Bilgiler

FreeAgent® GoFlex™ Ultra–portable Drive

  • 0 Comment
  • 31 Ocak 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

iOmega 2.5 1TB diski almamın üzerinden 5 ay gibi bir zaman geçti fakat “çiçek gibi kucaklamak” dedikleri tabiri de bire bir yaşadım. Aldığım gün sakarlığımdan asfalta düşürmenin verdiği acı ile disk kendinden geçmelere başladı ve 5 ay ancak dayanabildi. Dün gidip yeni disk almaya karar verdim ama bu sefer araştırıp iOmega’daki hataya düşmemeyi kafama koydum.

iOmega’larda alüminyum gövde var disk 7/24 çalışmasına rağmen ısınmıyor denecek kadar az bir sıcaklığı vardı fakat düşünmediğim şey alüminyum gövdenin plastike oranla sağlam fakat darbe emiciliğinın sıfır olmasıydı. Biraz araştırma yapınca sert gövdeli disklerin darbe temasında sarsıntıyı direk diske ilettiğini bu yüzden de diskin bozulma oranının daha yüksek olduğunu öğrendim.

Bunun üzerine plastik gövdeli disklere bakmaya başladım. Almışken güzel olsun, hızlı olsun, iyi olsun gibi felsefeleride güderek Seagate almaya karar verdim.

Diskin marka ve modeli; Seagate FreeAgent® GoFlex™ Ultra–portable Drive

Özellikleri;
Tak/Çalıştır, USB 3.0 (ki en büyük güzellik) ve otomatik yada manuel yedekleme.

Kutuyu ilk açtığımda garipsediğim bir olay var o da disk ile usb bağlantı kablosu arasında kalan devre bölümü sökülebiliyor aparat şeklinde yapmışlar o aparatı söktüğünüz zaman çıkan bölmede sata giriş ve sata power yuvası var yani normal kasanın içine yada kasanın içinden çıkan kablolara da bağlayıp usb üzerinden değil de direk bağlantı kurabilirsiniz. Hem bu şekilde daha da hızlı veri aktarımı olabilir diye düşünüyorum.

Leave a Comment