Faydalı Bilgiler

Windows Live Spaces kapanıyor

  • 0 Comment
  • 3 Mart 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Sevinsem mi üzülsem mi karar veremedim 🙂 Microsoft’un her işe el atması Sabri’nin kaleye şut çekmesine benziyor. Ne yapsalar bir türlü tutturamıyorlar. Bir şey farkettim neyin reklamını yapıyorlarsa o işi batırıyorlar 🙂 her yerde bangır bangır bağırdılar Windows Live Spaces diye şimdide WordPress’e dönüyorlarmış. Aslında beni şaşırtan WordPress’e geçmeleri değil de .Net gibi bir teknolojisi varken PHP ile yazılmış bir sisteme dönmeleri ki .net ile uğraşan arkadaşlarımdan biliyorum çok stabil çalışan BlogEngine diye bir yazılımı var adamların. Google başarısı en az WordPress kadar iyi.

Silverlight’ın tanıtım sitesine ilk zamanlar giren oldu mu bilmiyorum ama siteyi görüntülemek için FlashPlayer yüklemeniz gerekmektedir şeklinde açıklamalar yer alıyordu 🙂 Silverlight FlashPlayer’a alternatif Microsoft’un yazdığı hatta daha gelişmiş bir yazılım olduğu biliniyor ama gelin görün ki Microsoft tutturamıyor bir türlü.

İşletim sistemi, ofis programları vb. yazılımlarda tartışmasız ve alternatifi söz konusu olmayan yazılımların sahibidir Microsoft.

WordPress olayına girmeleri bir yandan güzel olmuş. Hazır içerik yönetim sistemleri arasında bir numara olan bu sistemi amacı dışında kullansanız bile sistem yadırgamıyor gayet güzel çalışıyor. Blog sisteminden çıkıp e-ticaret’e bile çevirebiliyorsunuz o kadar esnek bir yazılım.

Microsoft’un kullanıcılarına gönderdiği bilgilendirme mesajına göre “yükseltilmiş bir blog deneyimi sunmak için birinci sınıf ve yenilikçi bir blog hizmeti olan WordPress.com ile yaptıkları işbirliğini duyurmak” kendilerine çok heyecan veriyormuş. Heyecan verici bu girişime göre Live Spaces kullanıcıları 16 Mart 2011 tarihine kadar tamamen WordPress altyapısına geçmiş olacaklarmış. Adım adım yapılacak olan bu geçiş sürecinde kullanıcılara çeşitli yönergelerle yeni sisteme adapte olmaları veya site içeriklerini bilgisayarlarına indirmeleri konusunda yardımcı olunacakmış.

Eğer Live Spaces kullanıcısıysanız adım adım nasıl WordPress’e geçeceğinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Leave a Comment