Konu Dışı

Uluslararasi İzmir Animasyon Festivali Başladı

  • 0 Comment
  • 12 Mart 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Uluslararası İzmir Animasyon Festivali, İzmir Kültür Sanat ve Tasarım Derneği tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Karşıyaka Belediyesi, Türk Hava Yolları, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği’nin sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bu sene ilk kez düzenlenen, Uluslararası İzmir Animasyon Festivali 10–13 Mart tarihleri arasında sinemaseverleri buluşturuyor. Festival filmleri halka açık ve ücretsiz olarak İzmir Fuarı içerisinde yer alan İzmir Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Festivalde en iyi kısa metraj animasyon film dalında aday olan Madagascar: Carnet de Voyage, geçen seneki Cannes film festivalinde en iyi kısa film dalında Altın Palmiye kazanan ve İstanbul’da geçen Chienne d’Histoire gibi önemli  animasyon filmlerinin de gösterimleri yapılacak.

Festivalde 4 gün boyunca dünyanın dört bir tarafından gelen animasyon filmleri gösterilecek. Ayrıca Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde çocuklar için İnsan ve Objelerle Canlandırma, Renkler ve Yaratıcılık gibi birbirinden ilginç workshoplar düzenlenirken, Karşıyaka Bülent EcevitKültür Merkezi’nde çocuk filmleri gösterilecek. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde Karikatür ve Yeni Medya başlıklarında workshoplar ilgilenen tüm katılımcılara açık olacak.

Festival süresince sergilenen animasyon filmleri Onur Çakaloz, Ali Karatay, Faik Kartelli, Sıtkı Kösemen, Eser Selen, Amerika Birleşik Devletleri’nden Stephanie Paine ve Almanya’dan Ulrich Wegenast’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildikten sonra kazanan eserler düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. Festivalin amacının İzmirli sinemaseverleri animasyon filmleriyle buluşturmak olduğunu belirten Festival Yönetmeni Tuna Yılmaz, “Festivalimize yarısından fazlası yurt dışından da olmak üzere 300’ün üzerinde başvuru gerçekleşti. Bizim için çok umut verici bir sayı. Amacımız festivalin daha ileriye götürülerek markalaşmasına katkıda bulunmak. İzmir’in, ulusal ve uluslararası alanda marka farkındalığının yaratılmasını amaçlıyoruz. Tüm sinemasever İzmirlileri 7’den 70’e festivalimizde görmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Festivalde yarışmalı bölüme finalist olarak seçilme başarısı gösteren filmler şu şekilde sıralanıyor:

12 Jahre, Daniel Nocke, Almanya
5 Lessons and 9 Questions about Chinatown, Shelly Silver, ABD
Akai Mori no Uta Kızıl, Akihito Izuhara, Japonya
Balatar Az Abrhaye Khakestary, Sare Shafipour, İran
Chienne d’histoire, Serge Avédikian, Fransa
El Empleo, Santiago ‘Bou’ Grasso, Arjantin
Madagascar: Carnet de Voyage, Bastien Dubois, Fransa
Malfunction, Ayce Kartal, Türkiye
Miramare, Michaela Muller, Hırvatistan & İsviçre
Müsait Bir Yerde, Orhan Başara, Türkiye
Norit Krupi, Jurgis Krasons, Letonya
Nuvole, Mani, Simone Massi, Fransa
Off the Phone, Gökhan Okur, Türkiye
Pan Coko Miluje, Petr Marek, Çek Cumhuriyeti
Surditia, Cem Perin & Cem Gökçimen, Türkiye
Underlife, Jaroslaw Konopka, Polonya

Leave a Comment