Faydalı Bilgiler

Sonunda Twitter Türkçe

  • 0 Comment
  • 27 Nisan 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Twitter’ın resmi blogundan dün yapılan açıklamada dil seçeneklerine Rusça ve Türkçe eklendiği duyuruldu. Uzun zamandır Türk kullanıcıların beklediği hatta bazı internet kullanıcıların sırf İngilizce dil seçeneği olduğu için twitter’ı tam anlayamadıkları ve bu yüzden hesap açmadıkları gerçeğide böylelikle çözüme kavuşmuş oldu. Şimdi bu dil seçeneği ile Twitter’ın Türkiye’de ki kullanıcılarının gözle görünür bir şekilde artacağı kesin.

Twitter’ı Türkçe kullanmak için yarlar bölümünden dil değişikliği yapabiliyorsunuz.
Twitter’ın Türkçe yayına başlaması ile birlikte yapılan açıklamada Vodafone ile yapılan anlaşmayada yer verilmiş. Açıklamadan sonra Vodafone aboneleri 2444 numarasını kullanarak Twitter hesaplarını güncelleyebilecekler yani tweet atabilecekler.

Son olarak Twitter’ın Android uygulamasının  da artık Türkçe desteğine sahip olacağı açıklandı. Ancak Android dışında mobil cihaz kulananlar Türkçe Twitter için biraz daha bekleyecekler.

Kaynak: blog.twitter.com

Leave a Comment