Faydalı Bilgiler

Hotmail Türkiye Raporu

  • 0 Comment
  • 25 Nisan 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Gmail’in ortaya çıkışıyla birlikte pazardaki liderliğinde ciddi bir şok yaşayan Hotmail, kendisini toparlama sürecinin ardından bugün bulunduğu konumu gözler önüne serecek bir rapor açıkladı.

Dünyada Hotmail’i en çok kullanan 4. ülke konumunda olan Türkiye, 25 milyon Hotmail hesabına sahip. Dünyada ise toplam 350 milyon Hotmail kullanıcısı mevcut.

Microsoft’un raporuna göre Türkiye’de her gün 32 milyon kişi internete bağlanıyor. Her ay internete giren 100 kişiden 65’i ise Hotmail kullanıyor. E-posta kullanan her 100 kişiden yaklaşık 90’ı Hotmail’e en az bir kere giriş yapıyor.

Hotmail üzerinden her ay paylaşılan görsel miktarı 100 milyonun üzerindeyken, konu Microsoft Office dokümanları olunca sayı 10 milyon civarlarında görünüyor.

Son olarak raporda bazı demografik unsurların yer aldığını da belirtelim. Buna göre her 100 Hotmail kullanıcısının 61’i erkek. Bunun yanında Hotmail kullanıcılarının %85’i 15 – 35 yaş arasında bulunuyor.

Leave a Comment