Faydalı Bilgiler

İnternetime Dokunma

  • 0 Comment
  • 4 Mayıs 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

22 Ağustos’ta internet özgürlüğümüzün elimizden alınacağı açıklanmasından sonra tepkiler artmaya başladı. Daha önce #blogumadokunma gibi etkinliklerede konu olan twitter, facebook, youtube, Vimeo gibi sitelerde insanlar tepkilerini göstermişti. Şimdi #internetimedokunma #22agustos etiketleri altında çeşitli video, resim vb. görseller yayınlanmaya başladı.

Ayrıca tam internetimizin elimizden gitmesine üzülmeye fırsat verilmeden şimdide Ekşi Sözlük’ün kapatılacağı haberleri çıktı ortaya. Öncesinde NTV Yayınnlarının bazı yayınları engellenmiş ve kapatma kararı çıkmıştı.

Halkı koruması, kollaması, özgürlüklerine saygı ve sahip çıkması gereken devlet tv, radyo, sanal ortam, basılı medya gibi insanların iletişim kurabilecekleri tek tek halkın elinden almaya başladı.

İnsanları koruma adı altında internet ve diğer medya organlarını tek tek kapatma, engelleme ve el koyma adı altında ele geçiren devlet internet konusunda da çin, iran gibi ülkeleri örnek alarak tamamiyle insanları köleleştirme, özgürlüklerini elinden alma yoluna gidiyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde hangi özgürlüğümüz kısıtlanacak (kaldıysa).

#internetimedokunma başlığı altında internette dolaşan bazı video, resim ve sayfalar.

https://imza.la/22agustos
https://www.facebook.com/event.php?eid=152334771499561
https://www.uludagsozluk.com/k/internetime-dokunma-kampanyas%C4%B1/
https://eksisozluk.com/internetime-dokunma–1400021
https://www.itusozluk.com/goster.php/internetime+dokunma

Leave a Comment