Konu Dışı

Akbank’ın faiz anlayışı

  • 0 Comment
  • 12 Mayıs 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Bankalar hergün kredi, kredi kartı, hayat sigortası gibi hizmetleri satmak için binlerce kişiyi arıyor. En azından %10’una da bir güzel satıyorlar.

İlk olarak kaçırılan nokta kredi yada kredi kartı ihtiyacınız olmadığı halde aklınıza sokmaları ve bunu çoğu zamanda başarmaları oluyor.

Peki benim canımı sıkan nokta ne olaki? O da Akbank’ın sözleşmelerinde okumadan imza atmanın nelere mal olacağı! Araç kredisi almak için kredi başvurusunda bulunduk kredi çıktı aracı aldık fakat kredi bitmeden aracı satmayı düşündük ve dedik ki satalım krediyide kapatalım vs. gibi bir planlama yaptık.Bunu Akbank’a bildirdik onlarda tamam dedi fakat püf nokta sözleşmede yatıyormuş.

Normalde kredi kapatma faizi %2 olmasına rağmen Akbank’ın sözleşmesinde %istediğimizkadar şeklinde bir ibare var yani Türkçesi “Kredi kapatma konusunda, kapatma faizi olarak istediğimiz faizi alabiliriz” tarzında bir açıklama.

Akbank sözleşmeye ve sözleşmenin aşağısında ki imzaya dayanarak bu faiz oranını %9 olarak bize itelemiş durumda.

Kredi, kredi kartı vb. şeyleri almadan önce sözleşmeleri mutlaka detaylıca okumak gerek. Tabi bu hizmetleri satacak banka elemanları genelde “standart prosedür abi” “ya herzamanki şeyler” gibi açıklamalar yaparak “haaa tamam o zaman” diyerek imza atmamıza neden oluyor. Bu konuda dikkat etmek lazım.

Leave a Comment