Konu Dışı

Altın Örümcek Web Ödülleri

  • 0 Comment
  • 20 Haziran 2011
About Hakan Demirel

Özel bir şirkette Front-end Developer olarak çalışmakta. Twitter üzerinden @hakandemirel hesabını takip edebilir yada hakandemirel.com adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Social Links

Bu yıl 9.su düzenlenen Altın Örümcek ödülleri sahiplerini buldu 🙂

Nedendir bilmiyorum Altın Örümcek yarışması bana hep böyle eşe dosta tanıdığa ödül dağıtma yarışması gibi geliyor. Sanki yükseklerde tanıdığı olanlar kazanıyor yada büyük firmalar kapıyor ödülleri.

Tabi şöyle bir durum olduğununda farkındayım, adamlar ne yapsın piyasada “oo bu güzel siteymiş” diyeceğimiz sitelerde çok az fakat ben Altın Örümcek yarışmasını bir nevi destek projesi olması gerektiğini düşünüyorum. Yani ödül alanların gerçekten birşeyler yapmaya çalışan, yeni fikir üreten ve insanları motive edecek bir yarışma olması gerekliliği.

Örneğin, Garanti Bankası, NTVMSNBC, Superonline gibi firmaların bu yarışmalara katılması yerine projesi olan, yaratıcı fikirler üreten yada gerçekten güzel bir iş ortaya koyan insanlara verilmesi bence daha mantıklı.

Garanti bankası en iyi erişilebilir site dalında birinci olmuş. Erişimde kasıtları nedir, diğer bankalarla arasında ne fark var.

Kategorilerde halk oylaması ile kazananlar adında bir başlık var. Bana kalırsa tüm kategorileri halkın oylaması ve jürinin sadece insiyatif olarak oy vermesi gerekiyor. Halk oylamasında en iyi banka Finansbank seçilmiş fakat normal oylamalarda yada seçimde Garanti Bankası birinci olmuş! Bu siteleri halk kullanıyor zaten birinciyide onların seçmesi gerekir. Juriden birinin Garanti Bankası sitesi hoşuna gidiyor diye yada bankanın juride bir tanıdığı var diye ödül aldığı düşüncesi aklımı kurcalamıyor değil.

Beni en çok sevindiren ödül kategorisi ve ödül alanlar Blog kategorisinde olan web siteleri oldu. En azından büyük firmaların arasından sıyrılıp normal insanlarında internet sitelerinin ödül alabileceği gerçeğini uyandırdı. Yine de insanın pek inanası gelmiyor, bu ödülleri alan arkadaşların doruk.net yada ona benzer firmalarda, kuruluşlarda tanıdıklarının olmadığına.

Yazdıklarım tamamen kişisel fikrimdir bir kurumu, kuruluşu kötülemek amacıyla yazmadım. Sadece aklımdan geçenler…

Tüm sonuçları görüntülemek için: https://altinorumcek.com/sonuclar/9-altin-orumcek/

Leave a Comment